zaterdag 27 september 2008

Koninginneloop 2008

Ik had vandaag erg veel zin om te lopen, mooi weer, een goede trainingsweek achter de rug, wat kunnen corresponderen met de persoon die verantwoordelijk is voor de grote lijnen van mijn trainingsaanpak en er waren bovendien wat vrienden in het bosje die kwamen supporteren. Dus alles zat wel snor.

De wedstrijd

Davy (Stieperaere) was samen met Wim (Coussement) snel weg, ik had een vage afspraak gemaakt met Kristof (Slabbinck) om samen te lopen, na een kilometer of 2 konden we Wim terug bijhalen. De rest van de ronde lagen de posities vast, echter net na de eerste ronde versnelde Wim in de "afdaling" van de soldatenberg. Na een kort moment van twijfel besloot ik om Wim te volgen en er het beste van te maken.
Wim duwde een aantal keer door, maar hij kreeg me er niet af, toen liet hij me op kop komen en ik besloot om te proberen het tempo hoger te krijgen zonder al te bruusk te versnellen. Dat lukte aardig, ik kon na een tijdje een kleine 10m nemen en dat was net genoeg.

Finish

Toen ik net over de brug was, hoorde ik door de speakers dat Davy juist aangekomen was, er flitste door mijn hoofd "Alles uit de kast halen om op minder dan een minuut te blijven."
Dus ben ik 2des geworden in een zelfs voor mezelf verbazingwekkende 40min13sec, een enorme verbetering tegen de 44min00sec die ik hier vorig jaar liep!
Davy liep relax naar de overwinning in 39min28sec. Wim kwam aan in 40min24sec en Kristof in 40min40sec.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

En Haile deed het in 2h03'59"!
Dikke proficiat Lorenzo. Neem s een minder bezette wedstrijd om van een overwinning te snoepen. Gelijk Gino. Nog meer mottevoasje gegarandeerd!

Anoniem zei

dat begint een gewoonte te worden he
de coopman op het podium
het is om jaloers van te worden
niet voor die fruitmand maar voor die kussen van de schepen van sport
het is daarvoor dat je vlug de prijs van je zuster ging afhalen he
niets ontgaat mij :-)
grtz poppetje

N.N zei

Merci voor de raad, maar nee hoor, liever krijg ik een pak voor de broek van mensen zoals Davy, dat houd mijn voetjes stevig op de grond en weet ik steeds weer hoe lang de weg nog is.

Anoniem zei

Ik ben gezond jaloers !

Anoniem zei

proficiat met uw 2de plaats
om trots op te zijn

Anoniem zei

na 2 komt 1 .. ik bel wel even met Davy om te vragen of hij je zaterdag kan voorlaten.. oh neen, eigenlijk moet ik dit niet doen.. jij klopt hem ooit nog !! :-)