zaterdag 20 juni 2009

Marathonverslag: beaten NOT broken

Dit is een moeilijke om te schrijven.

Maar aangezien ik jullie -zeldzame- lezers vele weken lastig gevallen heb met mijn "inzichten" veronderstel ik dat jullie recht hebben op een afsluiter.
Het was gisteren prachtig weer, ik had een voortreffelijk team van vrienden/helpers langs de weg staan. Het enige wat ik moest doen was lopen.
En dat ging aanvankelijk ook wel goed. 5km/18'52 - 10km/37'43 - 10mijl/1h00'40 - Halve Marathon/1h19'50 - 32km/2h01'50 maar dan ... ging het helemaal fout.
Vanaf kilometer 37 was ik gereduceerd tot de "marathon shuffle", de totale anticlimax volgde op minder dan 400meter (!!!) van de streep. 2Minuten stilstand wegens een spierkramp, was Francis er dan niet geweest stond ik er vast nog ... .
Uiteindelijk kwam (kroop) ik binnen in 2h56'08, een vriendelijke dame hing ondanks mijn verzet me een medaille rond de nek, die ik onmiddellijk weer van rond mijn nek rukte en -uit pure frustratie- keihard tegen de grond keilde.
marathon - Lorenzo = 1 - 0.

9 opmerkingen:

Dominique zei

Uitlopen (en beneden de 3hr) is al een kunst op zichzelf. Nu kan je alleen nog verbeteren.

Clint zei

Marathon lopen is niet altijd simpel. Soms rond of net boven de 35km paal kan de meserie optreden. Helaas, anders was je rond de 2u50m. Maar het is -3uur . Berlijn, Eindhoven ! En een beetje verder Chicago is een plat parkoer. Toch proficiat

dirk v zei

Je had nog geen ervaring met wedstrijdinspanningen van > 2u, de volgende keer zal 't wel beter gaan, 'k wil je gerust wat tips geven !

Unknown zei

Toch proficiat met je debuut onder de 3u.Je had beter gehoopt maar je bent veel ervaring rijker.Boven de 35 k begint het echte werk,dat maakt de marathon zo speciaal.Volgende keer loop je gegarandeerd een stuk sneller,dat kan je zeker.CU soon

Noent

Anoniem zei

Lorenzo,

bekijk het in ieder geval positief
1) je eerste marathon en direct onder de 3 uur
2) iedereen reageert anders na 35a37 km
3) probeer in ieder geval de eerste 35 km goed te herinneren (voor je volgende marathon
4) rust nu goed uit (1 week niet lopen, wel fietsen)

nogmaals proficiat, hoe je mij na 16 km voorbijstak, amaai, daar zat kracht achter

sportieve groeten en tot de volgende
K. S.

N.N zei

Merci voor de steun, gasten !
K.S. merci , je woorden doen deugd, hopelijk komen we elkaar nog eens tegen binnen een maandje ofzo als ik terug eens een wedstrijd loop !

natalie zei

Meer ervaring op de marathon zal je dan ook beter maken hoor...je mag ontgoogeld zijn maar weet dat je uit je fouten lessen trekt...op naar de volgende.

Anoniem zei

Ik ben dus 1 van die zeldzame lezers !! Akkoord je had een andere tijd in gedachten maar toch mag je tevreden zijn. 1° marathon in minder dan 3 uren is een prachtige prestatie ! Als je dit eens allemaal laat bezinken en kijkt hoeveel er maar zijn die een marathon onder de 3 uren kunnen lopen dan is dit toch een super tijd ! Als je de spirit vind om nog eens zoveel te trainen dan kan het een volgende keer alleen maar beter gaan. Ik heb mijn bescheiden doel ook niet bereikt maar er komen nog kansen hé, als ik die verdomde krampen kan tegen gaan moet het ooit lukken want ik ben altijd redelijk fris aan de meet. Misschien tot op de conterdam !
Wim
aka wimdeolifant !

Vincent zei

marathon is iets raars.. ik weet dat je de lat heel hoog had gelegd voor die marathon.. ok, ik heb makkelijk praten in de zijlijn..

Bij mijn eerste marathon zat ik dadelijk onder de 4 uur.. ik was toen ook niet tevreden (was gestart voor 3h30).. maar zie eens waar jij al staat.. eerste marathon en hup, direct onder 3'00..
rust nu zeker goed uit,verzorg je.. en probeer er toch nog van te genieten...