zondag 30 september 2007

WR op de marathon

Haile Gebrselassi loopt een nieuw wereldrecord op de marathon in Berlijn, de nieuw te kloppen tijd is 2uur 04 minuten en 26 secondes dat is een snelheid van meer dan 20,3km/h en dat over een afstand van meer dan 42km , eigenlijk toch wel redelijk onvoorstelbaar voor ons, sterfelijke zielen! Dikke proficiat Haile, het is je van harte gegund !

ps Haile is een van de meest geliefde lopers ter wereld, maar toch heeft hij ook zijn incidenten meegemaakt zie hier :

Ander nieuws

“I really just wanted to compete and didn’t know what to expect,” she said. “I thought I could be second or third, but I also thought I might be 10th. I just didn’t know.”
Mijn persoonlijke favo loopster (Kara Goucher) verslaat de weder optredende Paula Radcliff in haar eerste Halve Marathon ! De tijd 1uur 6min 57sec. (dat is iets sneller dan 18,9 km/h) telt echter niet als Amerikaans record aangezien het parcour dalend was.
Mooi gedaan meid ! Ik denk dat we de komende jaren nog veel van je zullen horen.
Een wedstrijdverslag kun je hier lezen (IAAF.org)

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja hallo zo'n scherpe tijd. Dat gaat lang stand houden zelfs op de olympische spelen 2008 gaan ze dat daar zeker niet verbeteren in Japan (te warm). Heb vandaag met Koen j 32km* gelopen starten om 07uur in de ochtend 2u52 over gedaan rustig weg. Voor het olc haast ik me niet meer zal dus normaal 8ste zijn .Zal achteraan postvatten aan de start en geen risico nemen ivm NY. Ook niet in Eindhoven niet te snel maar ook niet te traag . maw een gewoon goed tempo erin houden