zaterdag 1 september 2007

Osaka 2007

Door mijn ogen gezien:

De Marathon : Mannen

Luke Kibet uit Kenia wint (2h15min59) met 1min 30 voorsprong op Shami. Geen grote namen op deze wedstrijd , de toppers willen centen zien en die zijn hier niet te rapen. 3de wordt kilometervreter Röthlin, Laban van het sympathieke project "chasing Kimbia" stelt wat teleur. De tijden zijn niet erg scherp maar in het broeierig hete Osaka werd niet anders verwacht.

De Marathon : Dames

Ondanks dat velen haar vooraf weinig kans op goud gaven -wegens 35 jaar en dus te oud - was de niet onknappe Catherine Ndereba (met zonnebril) de sterkste. Met het indrukwekkende palmares van 17 podium plaatsen op 18 gelopen marathons mag ze zichzelf waarschijnlijk een van de succesvolste marathonloopsters aller tijden noemen. Ook sterk gelopen van de Japanese Tosa (3de) die een enorme druk moet gevoeld hebben aangezien ze Japans laatste kans op eremetaal was. De tijden waren weer niet overdreven scherp maar het was weer erg erg warm ...

10.000 m: Mannen

Bekele voor de 3de maal wereldkampioen! Ik hoopte er eerlijk gezegd op, ook al zag het er tijdens de race niet altijd goed uit. Tadese probeerde de race hard te maken, maar ik herinner me een toepasselijk commentaar vanop de BBC

" When it's fast and hard he is better then the rest of them and when it's slow and tactical he's better then the rest of them"
De 14de september valt Bekele waarschijnlijk zijn eigen wereldrecord aan tijdens de Memorial Vandamme ...

Andere

Het onverwachte brons voor de sympathieke (en bovendien knappe) Kara Goucher op de 10k voor de dames. Ze leek er even blij mee te zijn dan met goud.

De lijdensweg van Gharid Ghrouf,de enige atlete uit Palestina (3dagen onderweg en dan tot de constatatie komen dat je bond je op het verkeerde loopnummer heeft ingeschreven (800m ipv de 100 en 200m)moet verschrikkelijk zijn. Maar ze kon er nog mee lachen, want met 2min30 op de 800m liep ze een PB

Kortom

Laat het nu maar snel Olympische spelen zijn !!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi commentaar op het WK in Osaka. marathon mannen : klopt. Marathon vrouwen : klopt. 10.000 : jammer van Tadesse, maar dat is de man van de toekomst (is op de halve marathon bijna onklopbaar, loopt 21 km in 59'15 !!).
Voor de OS in Peking, kijk ik wel al uit naar de prestaties van Wariner (op 400 m) en de schitterende Mottram (1500 meter)..